Verhalen

van
lief en Leed

verhalen van lief en leed

In het muzikale programma 'Verhalen van Lief en Leed' wordt Remco van de Weerdt op gitaar begeleid door Richard Marsden. Samen brengen zij liedjes die gaan over alles wat ons kan overkomen in het leven. Liedjes over heden, verleden en toekomst. Liedjes die passen bij alle grote en kleine gebeurtenissen, die ons leven kleuren.

Remco herontdekte de schoonheid en zeggingskracht van het Nederlandstalige lied, door zijn kennismaking met Liesbeth List. Richard, opgegroeid in het Noorden van Engeland, heeft een passie voor de Ierse en Engelse volksmuziek. De samenkomst van Remco en Richard heeft geleid tot een afwisselend liedjesprogramma, waarin het publiek zowel de zanger als de gitarist beter leren kennen.

Op het repertoire staan ondermeer liederen van Liesbeth List, Rod McKuen, Huub van der Lubbe en Fred Piek.

Fotografie: Ris Steensma

"I'm not alone, though i know, solitude is my home"

Uit Solitude Is My Home van Liesbeth List en Rod McKuen

SPEELLIJST

"Helaas, nu even geen optredens. Maar in betere tijden hopen Richard en ik jullie weer te zien!"

Remco

Boekingen

Wil jij een huiskamer- of tuinconcert van Remco en Richard? Neem dan contact op voor meer informatie.

Richard Marsden

Richard Marsden (gitaren, mandoline, bouzouki) komt oorspronkelijk uit het noord-Engelse plaatsje Saddleworth, maar verhuisde in 1976 naar Nederland. Hij speelt vanaf z’n tiende gitaar en trad als tiener al op met locale rock bands.

Ondanks zijn liefde voor de muziek, koos Richard voor een carrière als wetenschapper in de ruimtevaart. Zijn gitaren waren echter nooit ver weg. Door de jaren heen heeft hij in zijn vrije tijd in verschillende volksmuziek georiënteerde bands gespeeld, o.a. Beggars Oak, Penmarric en Triangel. Aan het eind van de jaren ’70 was Richard vaste gitarist bij de Van der Geest folkclub in Noordwijkerhout.

Sinds een aantal jaren treedt hij op met gitarist/mandoline speler Joel Lipton onder de naam Carolan’s Brew, met een instrumentaal programma van uiteenlopende muziek stijlen, van Ierse en Engelse volksmuziek tot American Standards, ragtime en barok. Zijn nieuwste muzikale avontuur als gitarist is muziek maken met Remco.


"Ik voel keer op keer het knagend heimwee weer
naar de stad waar ik zoveel van hou"

Uit De Stad van Fred Piek