Remco van de Weerdt
Contact

Contact

CONTACT & BOEKINGEN

Niets is leuker dan optreden voor publiek. Je kunt me boeken voor een optreden op jouw evenement. Van huwelijksfeest tot intiem tuinconcert; samen met gitarist Richard Marsden of met pianist Hubert-Jan Horrocks en zangeres en cellist Michelle Courtens, maak ik er graag een mooie middag of avond van.

Altijd was ik onderweg
Met om mij heen de leukste mensen
Samen vliegen over grenzen
Naar waar ik dacht dat jij zou zijn

Nieuwe Horizon

Verhalen van Lief en Leed
De liefde voor muziek bracht mij in contact met gitarist Richard Marsden. Wij brachten allebei ons eigen muzikale verleden mee. Voor mij was dat met name de muziek van Liesbeth List en voor Richard was het de rijke traditie van de Britse volksmuziek. Lief en leed bleek het thema te zijn dat beide muziekgenres verbindt en zo is het idee voor ons eerste album en liedjesprogramma ontstaan.

De Jongens uit het Zuiden
Hoe langer ik weg ben uit het Zuiden, hoe vaker ik terugdenkt aan mijn roots. Aan de klank van het Limburgs, de verhalen van mijn oom, de liedjes die mijn moeder zong en de sfeer op het Vrijthof. Deze herinneringen en de liedjes van het album Ik Ben! vormen samen het muzikale programma De Jongens uit het Zuiden, dat ik zing en speel met pianist Hubert-Jan Horrocks en (vaak ook met) cellist, zangeres Michelle Courtens.

Zoete Pijn
Zoete Pijn is een liedjesprogramma, waarin de liefde centraal staat. De meeste nummers tijdens dit concert komen van mijn nieuwe album (release 3 december 2022), met speciaal voor mij geschreven Nederlandstalige luisterliedjes. Ik breng dit liefdevolle programma samen met pianist Hubert-Jan Horrocks.

Mijn Helden en Ik (vanaf 7 sept 2024)
Ik ben de muziek uit mijn jeugd nooit vergeten. In mijn nieuwe liedjesprogramma Mijn Helden en Ik zing ik werk van onder meer Rob de Nijs, Ramses Shaffy en Liesbeth List. 

De liedjes die mijn ouders vroeger draaiden, de eerste plaatjes die ik zelf opnam op cassette bandjes, ik kom er steeds weer bij terug. De liedjes van mijn helden maakten toen indruk op me, maar passen ook bij wie ik nu ben. Bij sommige liedjes voel ik me zo thuis, dat ik die nummers ook heel graag zelf wil zingen voor publiek.

Voor mijn programma Mijn Helden en Ik maak ik een selectie uit bekende en minder bekende liedjes. En hoewel ik me vooral richt op Nederlandstalige muziek, eer ik in dit gloednieuwe programma ook de Zuid-Afrikaanse zangeres Laurika Rauch, door twee Nederlandse vertalingen van haar werk te zingen. Daarnaast zing ik ook wat nieuw werk, geschreven door tekstdichters, die ik ‘mijn helden van nu’ noem.

CONTACTGEGEVENS
Remco van de Weerdt
E: info@remcozingt.nl
T: 06 20 15 45 15


Wie de kunst van het vliegen, zoals een vlinder verstaat
Slaat zijn kleurrijke vleugels uit… en gaat

Vlinder

Laat me dromen van het leven
Van het leven dat ons wacht
Laat me dromen van de morgen
Die bevrijdend naar ons lacht

Laat Me Dromen