Remco zingt Liesbeth List

Tot voor kort kende Remco van de Weerdt slechts enkele liedjes van Liesbeth List. Door een ontmoeting in 2015 leerde hij de artiest en haar werk beter kennen. Nu brengt hij zijn favoriete stukken uit op CD, gezongen in zijn eigen dialect.

Remco van de Weerdt (1976) heeft al jarenlang een passie voor theater en muziek. Hij was actief als danser en zong en speelde in meerdere kindertheatervoorstellingen. Door een ontmoeting met zangeres Liesbeth List raakte hij geïnteresseerd in haar werk. Tijdens zanglessen besloot hij haar mooiste liederen te zingen in zijn eigen Limburgs dialect, zoals het wordt gesproken in zijn geboortedorp Meerssen.

Remco van de Weerdt: “Tijdens autoritten van Amsterdam naar het zuiden luisterde ik vaak naar nummers van Liesbeth, zoals Heb Het Leven Lief en Toverspel. Voor de grap probeerde ik mee te zingen in mijn eigen dialect. Tijdens zangles bleek al snel dat mijn stem expressiever klinkt in mijn eigen taal. Op de CD Toversjpèl hebben we dat vastgelegd.”

Bestel Toversjpèl

Luisteren via Apple Music en Spotify is leuk, maar er gaat niets boven het schijfje ook echt in handen hebben. En een mooie bijkomstigheid: met de aanschaf van een CD, steun je de kunstenaar!

CD Toversjpèl: € 10,00

Tekst & Muziek

Toversjpèl is een album van Remco van de Weerdt, met liedjes van Liesbeth List, vertaald in het Limburgs dialect. De vertalingen zijn van de hand van Patty van de Weerdt, Remco van de Weerdt en Luc Volders.

Zoonder Wäörd (Zonder Woorden)
-Frank Boeijen-

Höb 't Leeve Leef (Heb Het Leven Lief)
-Lionel Florence, Pascal Obispo, Han Kooreneef-

Toversjpèl (Toverspel)
- Chris Pilgram, Chris Meldon, Boudewijn Spitzen-

Bie Elkaar (De Verzoening)
-Frank Boeijen-

Door Deepe Daale (Door Diepe Dalen)
-Ulrich Swillms, Helmut Richter, Jan-Simon Minkema-

Luister onlineZonder Woorden 2.0

Remco en Michelle

In augustus 2019 nam Remco voor het eerst het lied 'Zonder Woorden' op in zijn Meerssens dialect.

Op 31 augustus 2021, twee jaar later, hebben Michelle en Remco dit lied wederom in een nieuw jasje gestoken en het als duet uitgebracht.


"Zij is de heldin van mijn verhaal, spreekt ieder woord in elke taal..."

Remco zingt Aznavour

In Remco's geboortejaar brengt Liesbeth List een LP uit in Engeland: Charles Aznavour Presents Liesbeth List. Daarop zingt zij o.a. Aznavours grote hit She. Vele jaren later neemt ze, het lied nogmaals op, dan in duet met Marijn Brouwers.

Nu heeft ook Remco zich aan deze klassieker gewaagd. Met dank aan Marijn voor de mooie Nederlandse vertaling!

"Heb het leven lief en wees niet bang"
"Höb ‘t leeve leef en bes neet bang"

Interview

Aan Jan-Erik Plettenburg van De Roze Golf (RTV Oost) vertelde Remco over zijn grote waardering voor Liesbeth List en over zijn CD met Limburgse interpretaties van vijf liederen van 'la grande dame'.

Liesbeth List

1941 - 2020

"Dat we nog samen naar mijn CD hebben geluisterd, is nu een dierbare herinnering. Dank je wel lieve Liesbeth, voor je wijze lessen en inspiratie." - Remco

Foto: Annick Heynderickx

"Laten we praten zonder woorden, dat zegt zoveel meer"
"Laote veer praote zonder wäörd,
Dat zaed zwaväöl mjè"

Biekletse

TV programma van de lokale tv zender Meervandaag uit Meerssen

Presentator Pim Cleber is op bezoek bij Remco in Amsterdam. Remco neemt de kijker mee door het Amsterdam van Liesbeth List.

Hij vertelt over zijn jeugd en de passie voor zingen.

Dit programma is opgenomen voor de lokale tv zender Meervandaag en daarom gesproken in het Limburgs dialect uit Meerssen.