Remco Zingt en vertelt:

DE jongen(s) uit het zuiden

Remco is een jongen uit het zuiden. Geboren in het mooie dorp Meerssen, dat grenst aan de Limburgse hoofdstad Maastricht. Net als velen sloeg hij op jonge leeftijd zijn vleugels uit. Letterlijk en figuurlijk. Hij ging wonen in Amsterdam, hij ging op zoek naar de liefde, hij ging zingen, dansen en vliegen!

Hoe langer hij er weg is, hoe vaker hij terugdenkt aan zijn roots. Aan de klank van het Limburgs, de verhalen van zijn oom, de liedjes die zijn moeder zong en de sfeer op het Vrijthof. Dit vertaalt zich in een mooi, intiem programma met nieuwe en bekende liedjes.

In 2021 -2022 treedt Remco op met een programma, dat luistert naar de titel De jongen(s) uit het Zuiden. Klik hier om te reserveren.


NU VERKRIJGBAAR:

IK BEN!

Het album Ik Ben!, met daarop liedjes uit de voorstelling De jongen(s) uit het Zuiden, is verkrijgbaar via de webshop op deze site.
Michelle en Remco zingen DUET

Michelle Courtens, deelneemster aan het Eurovisie Songfestival 2001, en Remco van de Weerdt hebben samen het bekende jaren 80-

duet ' Verder Valt 't Wel Mee' opgenomen.

Nederland werd op het Eurovisie Songfestival van 2001 vertegenwoordigd door zangeres Michelle Courtens (Venray, 1981). Zij zong op het grote podium in Kopenhagen haar lied Out On My Own. Op de dag af 20 jaar later brengt ze samen met Remco van de Weerdt (Meerssen, 1976) een single uit: Verder Valt 't Wel Mee.

Michelle, afgestudeerd aan het conservatorium op Jazz Zang en Cello, heeft na haar Songfestival-deelname nog veel optredens gedaan. Zo begeleidde ze onder andere Jim Bakkum, Ellen ten Damme en La Pat. Ook tourde zij twee seizoenen door het land als bandlid van Sjors van der Panne. Vorig jaar is Michelle, naast haar muzikale carrière, aan de studie verpleegkunde begonnen. Ook is Michelle zangdocent en zo leerde zij Remco kennen.

Michelle: “Het idee dit lied te zingen, komt van Remco en ik heb natuurlijk ‘ja’ gezegd.”Verder Valt 't Wel MeeRemco werkt samen met deze topmuzikanten aan dit project:


Michelle CourtensHubert-Jan Horrocks


Mie Mestreech

Als ik dit lied zing dan voel ik de liefde voor Maastricht in iedere vezel van mijn lijf!

Hoewel Amsterdam mijn thuishaven is geworden, zal ik altijd met een warm gevoel terug denken aan mijn jeugd in het mooie Zuid-Limburg!


Lotje

Wie heeft er geen mooie herinneringen aan verloren liefdes?

Het lied Lotje zit bordevol mooie beelden, in welke ik mij allemaal herken. Weet je nog?

Vrijgezel

De oorspronkelijke Duitse versie van dit lied gaat over een zielige vrijgezel. In de Nederlandse tekst is de vrijgezel juist in zijn kracht gezet!

Ben je vrijgezel? Dan hoef je voorlopig nog niet te slapen!

ALS IK NAAR LIEFDE ZOEK

Remco: "Wanneer ik mij kan herkennen in een tekst én wanneer tekst en muziek naar mijn idee mooi samenvallen, dan denk ik vaak: dat lied wil ik zingen! Dit is mijn versie van Als Ik Naar Liefde Zoek."

waarom fluister ik je naam nog

Samen met Michelle Courtens heeft Remco Waarom Fluister Ik Je Naam Nog opgenomen.

Het origineel is het Griekse nummer An Anoíxeis Tin Kardiá Mou, geschreven door Nikos Ignatiadis. (Bron: Wikipedia)

Ik weet niet hoe

Het oorspronkelijke lied heet 'Agapumi'. In de jaren 80 werd het voor het eerst in de Nederlandse versie uitgevoerd. Het werd een hit! Later in 2015 werd het in een nieuwe uitvoering vertolkt door Gerson Main. Nu is het 2021 en hebben wij het ook opnieuw opgenomen!

en hoe

Remco: "Naast hits, zing ik ook graag de minder bekende liedjes. Het lied En Hoe is daar een mooi voorbeeld van!"

Vijftien jaar
Vieftjèn joar

Samen met zijn zangcoach Michelle Courtens heeft Remco het lied Vijftien Jaar opgenomen; in het Nederlands én in het dialect uit zijn geboortedorp Meerssen (Limburg).

Remco: "En hoor eens hoe mooi Michelle speelt... zowel op piano als op cello!"

angstlied - Angsleed

Remco: "Toen ik Angstlied hoorde schoot ik vol en dacht ik meteen: dit wil ik zingen! Het lied gaat over homogeweld, een thema dat helaas nog altijd actueel is. Van 25 juli tot en met 2 augustus 2020 is het Pride Amsterdam - The Corna Edition. We vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. We strijden daarvoor, als dat nodig is. Ik doe dat met een lied, waarmee ik tegelijkertijd iemand herdenk, die mij dierbaar is."

Angstlied is geschreven door André Heller en Ingfried Hoffmann. De Nederlandse tekstbewerking is van Benny Neyman. De Limburgse vertaling is gemaakt door Remco van de Weerdt.