Remco Zingt en vertelt:

DE jongens uit het zuiden

Remco is een jongen uit het zuiden. Net als Benny Neyman (1951 - 2008) dat was. Remco van de Weerdt (1976) werd geboren in Meerssen, een dorp grenzend aan de Limburgse hoofdstad. En Benny kwam uit die hoofdstad: Maastricht. De muziek van Benny Neyman heeft Remco geïnspireerd een nieuw muzikaal project te beginnen.

Remco is opgegroeid met de muziek van Benny Neyman. In de afgelopen periode heeft hij zich opnieuw verdiept in Benny's oeuvre en kwam zo veel moois tegen, dat hij daar beslist iets mee wilde doen. In navolging van het project rondom de liedjes van Liesbeth List, heeft Remco ook nu weer een aantal klassiekers opgenomen en ze voorzien van een eigen twist.

In de zomer van 2021 treedt Remco op met een programma, dat luistert naar de titel De jongens uit het Zuiden.ALS IK NAAR LIEFDE ZOEK

Remco: "Wanneer ik mij kan herkennen in een tekst én wanneer tekst en muziek naar mijn idee mooi samenvallen, dan denk ik vaak: dat lied wil ik zingen! Dit is mijn versie van Als Ik Naar Liefde Zoek, een lied Benny Neymans album Grenzeloos uit 1990."

waarom fluister ik je naam nog

Samen met Michelle Courtens heeft Remco de grootste hit van Benny Neyman opgenomen: Waarom Fluister Ik Je Naam Nog. Het lied behaalde in 1985 de eerste plaats in de Top 40.

Waarom Fluister Ik Je Naam Nog is een vertaling van het Griekse nummer An Anoíxeis Tin Kardiá Mou, geschreven door Nikos Ignatiadis en voor het eerst opgenomen door Bessy Argiraki in 1982. Neyman schreef er zelf een Nederlandse tekst bij, die gaat over een voormalige liefde die hij niet kan vergeten. (Bron: Wikipedia)

Ik weet niet hoe

Eén van Benny Neymans grootste hits, maar dan anders. Dit is mijn versie van Ik weet niet hoe!

Met veel dank aan Michelle Courtens voor het goede idee en haar mooie spel.

Veel luisterplezier!
Remco

en hoe

Remco: "Naast hits, zing ik ook graag de minder bekende liedjes van Benny Neyman. Het lied En Hoe is daar een mooi voorbeeld van!"

Vijftien jaar
Vieftjèn joar

Samen met zijn zangcoach Michelle Courtens heeft Remco uit het repertoire van Benny Neyman het lied Vijftien Jaar opgenomen; in het Nederlands én in het dialect uit zijn geboortedorp Meerssen (Limburg).

Remco: "En hoor eens hoe mooi Michelle speelt... zowel op piano als op cello!"

angstlied - Angsleed

Remco: "Toen ik Angstlied hoorde schoot ik vol en dacht ik meteen: dit wil ik zingen! Het lied gaat over homogeweld, een thema dat helaas nog altijd actueel is. Van 25 juli tot en met 2 augustus 2020 is het Pride Amsterdam - The Corna Edition. We vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. We strijden daarvoor, als dat nodig is. Ik doe dat met een lied, waarmee ik tegelijkertijd iemand herdenk, die mij dierbaar is."

Angstlied is geschreven door André Heller en Ingfried Hoffmann. De Nederlandse tekstbewerking is van Benny Neyman. De Limburgse vertaling is gemaakt door Remco van de Weerdt.

"Ik zou je koning willen kronen en in paleizen laten wonen
luchtkastelen bouwen en dan waanzinnig van je houden
maar weet niet hoe"

Benny Neyman - Hij weet niet hoe

Remco op zoek naar Benny

deel 1

Remco op zoek naar Benny

deel 2

Remco op zoek naar Benny

deel 3